Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Tyrannosaurus rex - 21 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

Vårt lågpris: 211:-
I lager
SKU
03182-119
   

Den 13 meter långa Tyrannosaurus Rex var en tvåbent köttätande dinosaurier, som såg väldigt skräckinjagande ut med sin väldiga skalle och nästan 20 centimeter långa tänder.

Tyrannosaurus Rex såg mycket hotfull ut, men kunde knappast använda sina korta kloförsedda framben, eftersom de inte ens nådde fram till munnen. Med en höjd på nästan sju meter och en längd på tretton meter var Tyrannosaurus Rex troligtvis ingen särskilt bra jägare, utan fick nöja sig med att äta det som andra djur lämnade efter sig. Han hade över femtio tänder som kunde vara över 15 centimeter långa. Dessa använde han inte för att tugga, utan för att slita sönder maten som han sedan svalde i stora bitar. För att förbättra djupseendet på jakten efter mat var ögonen på Tyrannosaurus Rex riktade framåt så att ögonens båda synfält överlappade.

Roliga fakta

  • Om det enorma rovdjuret förlorade en av sina dolkaktiga tänder, växte den ut igen på några veckor.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn: Tyrannosaurus
  • Globalt hem: Nordamerika
  • Status för bevarande: Utdöd

Detaljer:

  • Mått: 31,5 x 11,5 x 14,5cm (B x D x H) 
  • Rek ålder: från 4 år
Mer information
Modell14587
EAN4055744009419
VarumärkeSchleich
Ålder4-8
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.