Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Pintohingst - 10 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

Vårt lågpris: 80:-
I lager
SKU
17819
   

Pintohästar är så kallade skäckar och förknippas framför allt med vilda västern och indianer. Hästarna har unika, vackert tecknade pälsar vilket ger dem mer personlighet. Men trots detta utgör inte pintohästarna en egen ras, utan de har en speciell färgteckning som finns bland nästan alla hästraser. Pälsens mönster är olika för ”overo” och ”tobiano”. Overo-hästar har en färgad päls med vita fläckar och deras huvuden är oftast helt vita. Tobiano-hästar däremot har en vit päls med färgade fläckar och de har oftast vita ben och vit rygg.

Roliga fakta

  • ”Pinto” betyder ”målad” på spanska.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn: Equus ferus caballus
  • Global utbredning: Världen över

Detaljer:

  • Mått: 16 x 4 x 10,5 cm (BxDxH)
  • Rek.ålder: från 3 år
Mer information
Modell13794
EAN4005086137943
VarumärkeSchleich
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.