Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Clydesdalevalack - 12 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

Vårt lågpris: 115:-
I lager
SKU
17781
   

Clydesdale är stora, kallblodiga hästar med långa, kraftiga ben och långa, tjocka hovskägg. De är intelligenta, modiga och – trots storleken – extremt snälla.

Många Clydesdalehästar kan lätt kännas igen på sina vita ben. Håret på benen kallas ”hovskägg”. Dessa hästar har ofta brun päls, men de kan också vara svart, fuxfärgade eller skimlar. Clydesdales används ofta som draghästar. De kan exempelvis dra trädstammar genom terräng som är alltför svår för traktorer att ta sig igenom. De är lätta att träna och villiga att lära sig. Men de är också utmärkta ridhästar. Men eftersom hästarna är så stora, behöver man speciella, extrastora sadlar för att kunna rida dem.

Roliga fakta

  • Clydesdalehästar är uppkallade efter floden Clyde som flyter genom sydvästra Skottland.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn: Equus ferus caballus
  • Global utbredning: Världen över
  • Status för bevarande: Tam

Detaljer:

  • Mått: 12,4 x 6,2 x 12,3 cm (B x D x H)
  • Rek.ålder: från 3 år
Mer information
Modell13808
EAN4005086138087
VarumärkeSchleich
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.