Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Barapasaurus dinosaurie - 33 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

Vårt lågpris: 211:-
I lager
SKU
18094
   

Barapasaurus var en av de första stora växtätarna för 200-182 miljoner år sedan. Även om dinosaurierna var ganska små vid den här tiden, nådde den en längd på ca. 14 meter. Barapasaurus hade inte bara en mycket lång hals, men lårbenen mäts också upp till 1,7 meter. Detta gav det namnet "stor ödla".

På grund av kroppens storlek och energibehovet fick den tunga växtätaren äta flera hundra kilo mat varje dag. Den använder därför tänderna som en kratta för att samla löv från träden. Eftersom det inte kunde tugga särskilt bra med sina skålformade tänder, svällde det helt enkelt allt som kom mellan tänderna helt.

Roliga fakta

  • Barapasaurus var två till tre gånger så stor som en vuxen elefant.

Funktioner

  • Med broschyr

Vetenskapliga fakta     

  • Vetenskapligt namn: Barapasaurus    
  • Status för bevarande : Utdöd

Detaljer:

  • Mått: 32,6 x 7,6 x 11 cm (B x D x H)
  • Rek.ålder: från 4 år
Mer information
Modell14574
EAN0114055744007177
VarumärkeSchleich
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.