Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Giraffhane - 17 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

Vårt lågpris: 80:-
I lager
SKU
17818
   

Giraffhannarna är de största landlevande djuren och kan bli upp till sex meter höga. Halsen kan bli upp till två och en halv meter lång och de kan väga upp till 250 kilo. Ändå har de – precis som oss människor – bara sju halskotor.

Giraffhannar är så stora att de kan sticka in huvudet genom fönstret på andra våningen i en byggnad och säga ”hej”. Deras tunga är upp till 50 centimeter lång, helt okänslig mot taggiga blad och har en ovanlig färg: den är mörkblå. Färgen skyddar tungan mot solen när girafferna använder den för att linda runt och plocka blad. Även djur så stora som giraffer behöver sova mellan måltiderna. När det inte finns några hot runtomkring lägger de sig ned för att ta en tupplur, men ute i vildmarken sover de oftast stående.


Roliga fakta

  • Giraffhannar slåss genom att slå sina huvuden mot varandras halsar.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn: Giraffa camelopardalis
  • Global utbredning: Afrika
  • Status för bevarande: livskraftig
  • Primär livsmiljö: Fuktsavann, Subtropisk buskskog, Subtropisk skog

Detaljer:

  • Mått: 12,7 x 4,4 x 17 cm (B x D x H)
  • Rek.ålder: från 4 år
Mer information
Modell14749
EAN4005086147492
VarumärkeSchleich
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.