Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Stegosaurus

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

PrisMatch Snabb leverans Fri frakt över 1000,-

Vårt lågpris: 197:-
Tillfälligt slut
SKU
03182-78

Stegosaurus
För 150 miljoner år sedan befolkade den stora, tunga Stegosaurus jorden. På sin rygg hade de stora benplattor och på den kraftiga svansen satt det spetsiga taggar.

Stegosaurus blev ungefär lika stor som en buss: upp till nio meter lång och fyra meter hög. Den kallades länge den dummaste dinosaurien, eftersom dess hjärna knappt blev större än en bordtennisboll. Den vägde bara 80 gram jämfört med en total kroppsvikt på 4,5 ton. Idag tror man att den hade en slags "andra hjärna" i svansfästet. Även om den var en växtätare som livnärde sig på lågväxande ormbunkar var dess tänder alltför spetsiga för att tugga dem – de liknade små sågblad. För att krossa växterna i magen svalde den stenar.

Roliga fakta
Stegosaurus vägde upp till 4,5 ton, men dess hjärna inte ens 80 gram.

Mer information
Modell14568
EAN4055744007163
VarumärkeSchleich
Ålder4, 5, 6, 7, 8, 9
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.