Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Mustanghingst - 11 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

PrisMatch Snabb leverans Fri frakt över 1000,-

Vårt lågpris: 98:-
Ett fåtal kvar i lager
SKU
17787
   

Mustangen symboliserar frihet och Amerikas Vilda Västern. Mustangen fördes till Amerika av spanjorerna som tamhästar, och blev vilda i Amerika. Numera lever hästarna i stora flockar.

Mustanger kallas också ”mestengos”. Det kommer från ett spanskt ord som betyder ”vild, herrelös”. De var ursprungligen tamhästar som spanjorerna tog med sig till Amerika med båt på 1500-talet och som flydde när de kom till Amerika. Eftersom de hittade massor av foder på de bördiga betesmarkerna och knappt hade några naturliga fienden, förutom pumor, ökade de snabbt i antal. Vilda mustanger strövar än idag omkring på landsbygden. De leds av en modig ledarhingst som skyddar sin flock och oftast är far till alla föl.

Roliga fakta

  • Mustang-hingstar är väldigt modiga. De försvarar sin flock, även om de är skadade.

Detaljer:

  • Mått:. 11 x 14,6 x 3,5 cm.
  • Rek.ålder: från 3 år.
Mer information
Modell13805
EAN4005086138056
VarumärkeSchleich
Ålder3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.