Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Isbjörnsunge - 7 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

Vårt lågpris: 60:-
Ett fåtal kvar i lager
SKU
17882
   

Isbjörnen är ett av jordens största landlevande rovdjur. Den tjocka, snövita pälsen och det tjocka fettlagret skyddar den mot kylan.

Isbjörnar och grizzlybjörnar är de största landlevande rovdjuren i världen. Isbjörnen, som kan väga mer än 500 kilo och bli nästan 3 meter lång, är dubbelt så stor som en sibirisk tiger. Isbjörnen har ett tjockt fettlager som skyddar mot den extrema arktiska kylan. Den har också en underpäls och ett lager av isolerande, transparent päls, vilket innebär att den kan simma och jaga i mycket låga temperaturer. Isbjörnen är en mycket god simmare och har siktats hela 300 km från kusten. När isbjörnen letar efter mat använder den sitt mycket känsliga luktsinne. Den kan känna doften av mat som finns en och en halv kilometers bort eller under en meter snö! Isbjörnens hörsel och syn kan jämföras med människans. Isbjörnar lever ensamma, men har inga utstakade revir och tycker om att leka med varandra. Parningssäsongen infaller i maj, och under dräktigheten nästan tredubblar isbjörnshonan sin vikt.

Roliga fakta

  • Isbjörnen är perfekt anpassad för livet i Arktis istäckta landskap. Den kan simma långa sträckor i det iskalla vattnet.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn: Ursus maritimus
  • Global utbredning: Arktis, Grönland, Kanada, Sibirien
  • Status för bevarande: Sårbar
  • Primär livsmiljö: Continental shelf, Estuarium

Detaljer

  • Mått: 4 x 7 x 4 cm
  • Rek.ålder: från 4 år
Mer information
Modell14708
EAN4005086147089
VarumärkeSchleich
Ålder3, 4, 5, 6, 7, 8

Bästsäljare

Bästsäljare

Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.