Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar detta kan du ändra dina webbläsarinställningar. Du riskerar då att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar optimalt. - Läs mer - Godkänn

Schleich Hyena - 9 cm

Tyska Schleich har tillverkat figurer i mer än 80 år. Schleich är världskända för sina verklighetstrogna och detaljerade djurfigurer. i vårt sortiment hittar du allt du behöver för lek på bondgården och spännande äventyr i Schleichs magiska värld Bayala.

PrisMatch Snabb leverans Fri frakt över 1000,-

Vårt lågpris: 90:-
Tillfälligt slut
SKU
17970

De fläckiga hyenorna kanske inte är de vackraste rovdjuren på Afrikas savann, men de är definitivt de skickligaste jägarna. De lever i flockar om upp till 80 djur och jagar i gryningen och skymningen.

Vid första anblick ser hyenor ut som stora hundar. De kännetecknas av sina långa halsar, kraftfulla huvuden, bruna fläckar på en gulbrun päls och sluttande ryggar. Det är därför som hyenorna alltid ser ut att ducka. Det är utseendet som har gett de här rovdjuren deras dåliga rykte. Människor tycker ofta att de ser hotfulla och lömska ut. Den fläckiga hyenan är den skickligaste jägaren på Afrikas savann. Vid skymningen ger de sig ut på jakt efter större hovdjur, men de ger sig också på mindre djur såsom insekter och reptiler. Ibland tar de även andra rovdjurs byten. Hyenor äter hela sitt byte eftersom deras magar inte har några problem med att smälta ben. Det är bara hår som kräks upp igen. Hyenor lever i flockar om upp till 80 djur och det är alltid en dominant hona som är flockens ledare.

Roliga fakta

  • Hyenor kan till och med bita av ben och äta dem.

Vetenskapliga fakta

  • Vetenskapligt namn: Crocuta crocuta
  • Global utbredning: Afrika
  • Status för bevarande: livskraftig
  • Primär livsmiljö: Subtropisk buskskog, Subtropisk gräsmark, Torrsavann

Detaljer:

  • Mått: 3,1 x 8,6 x 5,2 cm (B x D x H)
  • Rek.ålder: från 4 år
Mer information
Modell14735
EAN4005086147355
VarumärkeSchleich
Ålder3, 4, 5, 6, 7, 8
Copyright © 2021 ToySpace. All rights reserved.